BRYGGHUSET FINN

Logo_Finn_Black_RGB1

Historien om Brygghuset Finn börjar i skolbänken. Fröet till det som växte och blev Brygghuset kom i form av en kurs i entreprenörskap vid Lunds Tekniska Högskola för Petter och Simon. Som en del av denna kurs skulle det skrivas en affärsplan för ett fiktivt företag. Självklart blev det ett fiktivt bryggeri!

Mest tid spenderades med ”marknadsundersökning”, till sist blev det svårt att skilja på teori och praktik. Simon återupptog ett tidigare hembryggande och de första laddningarna öl skapades inom kort på studentkorridoren. I början fick vänner och bekanta vara en del av processen och agera smakråd (och samtidigt dricka gratis öl, kan det bli bättre?). I samma studentkorridor som Petter bodde Joacim, som fick ta del av de tidiga experimenten.

 

Sporrade av ölen och affärsplanen så fanns det inget annat alternativ än att göra verklighet av bryggeriet. Processen att gå från idé till färdigt företag är omfattande och det skulle krävas mycket hårt arbete för att få igång allt. Bakom gamla järnvägsstationen i Landskrona fanns den perfekta lokalen och de rätta förutsättningarna.

Mot slutet av 2013 var utrustningen färdigkonstruerad och öl kunde börja tillverkas på riktigt. Lanseringen av ölen skedde precis i början av 2014. Idag finns ölen på ett antal restauranger i västra Skåne (och ett par ställen uppåt landet, spana in listan med restauranger längre ner på sidan), på hyllan i sju Systembolagsbutiker och beställningsbar till resten av landets Systembolagsbutiker och ombud.

Vårt mål är att utmana det för många självklara valet en ”stor stark” på restaurangen eller krogen genom att erbjuda spännande och moderna alternativ. Med en stor passion för hantverksarbetet bakom ölen hoppas vi kunna intressera såväl erfarna som oerfarna ölentusiaster.

 

favourite1

Read more