Scaladogrundare lanserar molnbaserat annonssystem

Scaladogrundare lanserar molnbaserat annonssystem

2013-02-05

jaftvy0doi94njqqb5u9Pierre Elzouki och Manuel Astudillo, som båda arbetat länge för Scalado, lanserar nu en tjänst som gör det möjligt att visa reklam på en stor
mängd olika bildskärmar. Tjänsten är utvecklad av Ideonföretaget OptimalBits, går under namnet Castmill och fungerar som ett reklamnätverk för internetuppkopplade skärmar. På så vis kan reklamskärmen hos frisören visa reklam för pizzabagaren och tvärtom.

– Vi ser en trend där reklam inte enbart visas upp på jätteskärmar på stan, utan också på enklare skärmar hos olika affärsidkare. Med vårt system öppnas en småskalig helt ny marknad för både skärmägare och annonsörer, säger Pierre Elzouki.

Systemet klarar i princip av allt från enkla meddelanden till avancerade tv-program, men OptimalBits väljer att fokusera på reklammarknaden.

Pierre Elzouki jämför Castmill med reklamnätverk som finns på Internet, men poängterar att här är fokus på fysiska skärmar – så kallad digital signage. Systemet är inte begränsat till en viss storlek av skärmar och OptimalBits ser sig inte som en konkurrent till de stora reklamdistributörerna utan konkurrerar snarast mot reklamlappar, affischer och flyers.

OptimalBits startades av programmeraren Manuel Astudillo 2011, och har sedan dess arbetat i hemlighet med systemet som nu är redo för lansering. Företaget har idag tre heltidsarbetare.

– Vi har en långsiktig plan och ska först skapa en kritisk massa av användare. Först när systemet fungerar perfekt och är helt idiotsäkert ska vi börja ta betalt, vilket innebär i höst eller nästa vår, säger Pierre Elzouki.

Manuel Astudillo arbetade som programmerare på Scalado i närmare åtta år, på slutet som forskningschef. Pierre Elzouki är en av grundarna till Scalado och han har även grundat mobilmultimediabolaget Raviteq, vars verksamhet numera är nedlagd. /Anders Frick

[Source]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *