Olicom investerer nye millioner i Scalado – henter ny adm. dir. fra Studentlitteratur

Olicom investerer nye millioner i Scalado – henter ny adm. dir. fra Studentlitteratur

Det børsnoterede danske venturekapitalselskab Olicom investerer yderligere 9,6 millioner danske kroner i Ideonfirmaet Scalado. Samtidig stiger Olicoms ejerandel fra 22 til knap 30 procent.

Olicom har haft option på at øge ejerandelen lige siden den første investering i Scalado i august sidste år, hvor man investerede 6,4 millioner danske kroner. Blandt øvrige større ejere er venturekapitalselskabet TeknoSeed i Lund og grundlæggerne.

Scalado har udviklet og patentanmeldt en teknik, som gør det muligt uden lange downloadtider at vise, rotere og zoome i billeder på internettet eller via mobiltelefoner og håndcomputere.

Selskabet skal nu fokusere på markedsføring og salg samtidig med at yderligere ideer skal udvikles til produkter. I forbindelse med omstillingen skifter Scalado adm. dir., og det er lykkedes at rekruttere Mats Jacobsson der i dag er adm. dir. for Studentlitteratur Software i Lund.

— Han har den tekniske kompetence og forstår hvad udviklingsaktiviteter indebærer. Mats har kontakt til mange store virksomheder i de brancher hvor vi optræder, siger bestyrelsesformand Per Wargéus.

Pierre Elzouki, en af grundlæggerne og adm. dir. frem til september, fortsætter i Scalado.

[Scoure]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *